Oppskrift; sunnere kanelboller.

På torsdag var det kanelbollenes dag, i tillegg til et skikkelig regnværsdag så da benyttet jeg og E meg av litt bakeglede sammen. Vi er begge veldig glade i kanelboller, og jeg har endelig knekt koden til en sunnere oppskrift som faller i smak hos både han og resten av familien. Yay! Det tok meg noen år gitt. Oppskriften jeg brukte har jeg hentet fra fitfocuse, det er i hovedsak en bolleoppskrift med smil i, døøøds god!

Det du trenger er; 5 dl ekstra lett melk – 75 gram smeltet smør – 150 gram sukrin melis – 1 pakke gjær – 1/3 ts kardemomme – 700 gram hvetemel + litt til justering og utbaking.

Slik gjør du; Varm opp melk, smør og melis til 37 grader, deretter rører du ut gjæren, tilsetter kardemomme og melet. Dersom du lager deigen for hånd må du elte den godt i minst 10 minutter.

Videre settes deigen på et lunt sted å heves i 45 – 60 minutter. Rull så ut deigen, pensle den med smør, sukrilett og kanel før de flettes sammen. Etterheves også etter at du har bakt de ut og stekes på 220 grader i ca 8 minutter.

Når jeg laget kanelbollene gjorde jeg bare litt om etter min egen smak, jeg brukte ca 180 – 200 gram sukrin melis, 2 ts kardemomme og ca 1 kg mel. Melet jeg brukte va siktet speltmel. Tidligere har jeg blandet dette melet sammen med fibra fullkorn, men hver eneste gang jeg bruker mye grovere mel så blir deigen vanskelig å jobbe med føler jeg. Dette var også første gangen jeg brukte en kjøkkenmaskin til å lage bollene, jeg har alltid gjort alt for hånd tidligere, men gud for en luksus. Det å bake ble plutselig null stress.

Burde prøves 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg