Hvit sjokoladefudge.

God morgen! Titter innom en raskt tur nå på morgenkvisten for å dele denne gode oppskriften på karameller, før jeg skal få meg litt søvn etter nattevakten nå som bilen er levert hos Kvinesdal lakk (de beste i Kvinesdal!), og E er kjørt på skolen. Karameller er uten tvil en av mine favoritter, noe det har vært siden jeg var liten. Disse karamellene er både lette å lage, fast i konsistensen og god på smak, de minner meg faktisk litt om smørbukk. Det beste av alt er at det er kun fire ingredienser og laget på et blunk. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, hun har så mye bra!

Du trenger; 2,5 dl vikingmelk – 15 gram smør – 3 ss sukrin gold – 40 gram sukkerfri hvit sjokolade. (Jeg bruker monster sin som jeg bestiller på tights, denne og melkesjokolade varianten er så gode på smak)

Slik gjør du; Ha vikingmelken, smøret og sukrin gold i en bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutter før du tar ut å rører litt. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen og la blandingen koke helt til den blir en fyldig karamellfarget masse, ca 5 – 10 minutter.

Følg med og rør ofte mot slutten av koketiden. Konsistensen kan sammenlignes med yoghurt. Når karamellmassen er ferdig tilsetter du biter av hvit sjokolade og rører det godt sammen så sjokoladen smelter inn i blandingen. Videre har du blandingen over i silikonform eller matboks med bakepapir i.

Fudgen er klar til å spises etter 1-2 timer i kjøleskap, når den er helt avkjølt og oppbevares kjølig til servering.

Senere skal vi teste ut en annen oppskrift som også er hentet hos flinke Linda, det blir koselig! Men først litt søvn. Ha en fin dag dere <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg