Juleaften 2018.

Åh, for en fin julekveld jeg har hatt sammen med den gode familien min! For å være helt ærlig så er det lenge siden sist at jeg har kost meg så masse på denne dagen, som det jeg gjorde idag. Den var virkelig perfekt. Ekstra koselig når det er meg og mammas år til å ha barna som vi har annen hvert år, det er liksom de som gjør hele julen. Denne kvelden her går rett i minneboka <3

Min type kjærlighet staves med disse tre bokstavene ovenfor. Jeg er så heldig som har fått låne denne bilen som virkelig er en drøm å kjøre, selv om det tok meg fem dager før jeg fant ut hvordan ratt varmen funker. Altså nyere ting enten det er mobil, data, biler eller whatever – Jeg er helt elendig på det.

Jeg og den kjære lillesøsteren min! Selv om hun til tider er den største drittungen jeg vet om, som titt og stadig er innom rommet mitt for å snike med seg ett par ting eller ti fra klesstativet eller skuffene fra kommoden min så er jeg også så utrolig glad i henne <3

Hun er også bare 13 år og hele 12 år yngre enn meg men allerede tatt meg igjen både på sko størrelse og høyde. Smart er hun også, når hun bare vil – deeet skal hun ha.

Fine, gode søsknene mine! Det å få til et bilde sammen med den lille luringen til høyre er virkelig ikke bare bare, haha! Jeg er så utrolig takknemlig for disse, og så uendelig heldig som får vokse opp sammen med de. Søsken er virkelig en av livets største gaver.

Jeg, mamma, søsteren min og broren min. Der irriterer meg grenseløst at jeg ikke har et eneste bilde av oss alle, sammen med den andre broren min da han levde. Så til alle dere familier der ute, husk og ta bilder sammen, og ikke minst.. Ta vare på hverandre, hver dag. Kjærlighet fra de rundt seg får man aldri nok av <3

Enda en jul uten, og spør du meg så er det bare noe man aldri blir vandt til, iallefall ikke jeg. Det store tomrommet er der alltid. Noen mennesker forlater livet så altfor tidlig.

Fine prinsessa mi! Denne katten betyr noe helt spesielt for meg. Hun fikk jeg like etter at jeg mistet broren min, hans kallenavn var “Pie”, dermed ble dette Pia. Jo eldre Pia blir, jo lengre har jeg vært uten broren min. Det finnes virkelig mye trøst og selskap i disse herlige dyrene.

Siden jeg bor hos mamma akkurat nå og hun har to katter mens jeg har fire, så har vi altså seks katter i hus. Det er så koselig, og nå begynner jeg snart å tro at hun også er blitt en skikkelig kattedame. Hehe!

Livets største gave, og mening! Iallefall for meg, det å være mamma er helt fantastisk. Tenk så heldig jeg er, virkelig noe man aldri må ta for gitt. Nå er jeg ferdig med den femte og siste nattevakten før jeg har to nye på torsdag igjen, så disse dagene skal virkelig nytes. Så deilig å ha fri sammen og ha hele dagene til å finne på noe.

Jeg håper dere alle hadde en fin julekveld, og har sjanse til å nyte disse dagene <3

Min beste juletradisjon <3

Titter bare innom en liten tur for ønske deg alle en riktig god jul, og for å fortelle en liten fin tradisjon vi har. Helt fra jeg ble født har vi alltid feiret jul annenhver gang hjemme og hos besta sammen med mamma’s side av familien, så da jeg var liten var alltid jeg, pappa og lillebroren min på besøk hos besteforeldrene mine på formiddagen før julekvelden skulle starte. Dette ble en koselig tradisjon som vi hadde hvert år, der vi spiste lunsj og fikk åpnet hver sin pakke. Besteforeldrene mines gaver var alltid et stort høydepunkt for de klarte alltid å treffe blink, og stemningen hos dem var alltid helt magisk.

Etter at pappaen min døde da jeg var seks og lillebroren min var to år gammel, så fortsatte vi denne tradisjonen. Hver eneste julemorgen ble vi hentet av henne klokken 11, den eneste forskjellen var at vi startet dagen med å tenne lys på graven til pappa før vi gikk ut til dem for å tilbringe noen timer der latter og hygge. For to rastløse barn var dette helt perfekt, vi fikk kost oss sammen med besteforeldrene våres og pappas side av familien, mens de voksne hjemme gjorde klart for julekvelden.

Når jeg begynte å jobbe i 2012 har jeg faktisk jobbet hver eneste jul, og tradisjonen sklidde da litt fra hverandre. Vi har likevel fått det til enten på lillejuleaften eller første juledag. I løpet av de siste tre årene har vi også mistet både lillebroren min og bestefar, så det kun er jeg og bestemor <3

I år har jeg heldigvis fri på dagen, dermed tok jeg å hentet bestemor for å gå å tenne lys på gravene. Tenk at her ligger det tre generasjoner ved siden av hverandre. Som jeg savner disse fine menneskene <3 Men nå skal denne julekvelden nytes her hjemme med familien, før natt 5/5 står for tur. Ha en fin kveld dere <3

Frokost favoritt.

God morgen dere! Jeg er veldig varierende på det å få i seg frokost, eller droppe den. Akkurat nå fortiden har jeg blitt helt hektet på “sunn og god flerkorn” polarbrødene som er bakt på fullkornsmel av havre og hvete med surdeig av rug. Altså de er så gode! Polarbrød har forsåvidt vært en favoritt hos meg i alle år og kan brukes til så mye, enten det er frokost eller middag. tidligere favoritter har vært jordbærsylt eller smør og kanel, eller ost på og inn i ovnen til osten har smeltet. Yam!

Jeg fant et bilde på google for å vise dere hvilken jeg mener, de burde smakes. Akkurat nå er den store favoritten disse med proteinella med smaken “duo swirl” fra Tights, den inneholder 21 gram protein, ikke tilsatt sukker og best av alt; glutenfri!

Altså nr tre på bildet ovenfor, alle disse er forsåvidt gode på smak og som sagt bestilt på tights.no.

En annen favoritt er avokado, stekt egg og kalkun bacon. Det ser kanskje ikke så godt ut på bildet, men jeg lover dere at det smaker amazing! Itillegg metter det utrolig godt. Nå skal jeg straks få kastet meg rundt litt her hjemme og få kommet meg på jobb, og med det ønsker jeg dere en super fin lørdag <3

Familiemiddag <3

Igår hadde jeg hele dagen fri før jeg startet på nattevakt 1 av 5, dette utnyttet jeg fullt ut med masse søvn, en liten treningsøkt etter en uke uten(!!) og en familie middag. Jeg har jo pratet om å lage denne middagen i en uke nå, men tiden har rett og slett bare ikke strekt til, helt frem til igår – endelig! Det er så sjeldent at vi alle samles rundt bordet for å spiser middag sammen, så nå kjente jeg at det virkelig var på tide! Det er jo så koselig synes jeg, sitte ned sammen og prate litt om hvordan dagen våres har vært, og livet ellers.

Jeg laget kalkunfilè, poteter, grønnsaker, søtpotetmos og fløtesaus til. Søtpotetmos er seriøst noe av det beste jeg vet om, og så enkelt å lage. Sausen derimot, der ender jeg alltid opp med pose variantene, hehe. Ups!

Jeg har vært på to julebord i år, det første med Cubus der jeg kun spiste kålrabistappe, rødkål og smakte på litt ribbe og på nr 2 hos ei venninne der jeg kun spiste kålrabistappe. Ingen hemmelig at kålrabistappa er min store favoritt. Jeg kan heller ikke spise og drikke alkohol uten å bli dårlig, derfor spiser jeg veldig lite de gangene jeg drikker.

Personlig er jeg ikke så altfor glad i “potetmiddager” heller, men en gang innimellom er det godt, sånn som igår.

Nå skal jeg få meg noen timers søvn etter nattevakten før denne jobbehelgen kicker inn for fullt! Siste innspurt nå før litt romjuls fri sammen med familien nå. Vi kjører forresten 30% rabatt på alle klær på Cubus (i Flekkefjord) idag. Ta gjerne turen dersom du mangler noen siste julegaver, eller bare trenger noe selv, så håper jeg dere får en super dag! <3

Biljakt, F31 VS X5(?)

Ååh, ukas eneste fridag har blitt nyttig brukt til soving, og enda mer avslapning. Jeg skulle egentlig vært en tur til Kristiansand idag sammen med to venninner, men jeg kjente på kroppen at den trengte skikkelig hvile idag, og valgte derfor å prioritere det. Jeg fikk også besøk tidligere idag av en god venn av meg som kjørte helt ifra Åseral for å byttelåne bil med meg, som jeg skal prøve litt og kanskje kjøpe. Hvor snilt er ikke det da?

Etter at bilen min ble vrak ifjor og jeg kjøpte meg en  midlertidig “vinterbil”, så vurderte jeg det samme i år. Mye på grunn av at jeg liker E46’ene så godt, og at jeg ikke vil ødelegge min nå som den endelig er ferdig fiksa, og kun mangler folie på fangerne og vingen.  Jeg tenkte jeg skulle drøfte dette med mamma siden jeg i kjent stil er litt for spontan når det kommer til disse bilkjøpene. Jeg hadde med meg en kompis på sist bilkjøp, og før han rakk å komme seg ut bildøren så hadde jeg allerede sagt til kjøperen at jeg skulle ha den, kun ved første øyekast. Haha, men den bilen var faktisk unik og virkelig verdt det.

Jeg var egentlig ganske sikker på at mamma skulle prøve å prate meg ifra dette, men istedenfor la hun inn et forslag med å heller legge i litt penger og kjøpe meg en nyere bmw, og der var det gjort! Jeg blir jo så sykt gira, så nå er biljakten i gang for fullt, men denne gangen skal jeg ta meg god tid til å finne en som virkelig er bra. Aller mest så frister det med en bmw x5, mens denne F31’en var heller ikke så verst. Hm!

Nå går turen videre til Flekkefjord der kvelden skal tilbringes med taco date sammen med to gode venninner, da får jeg iallefall testet ut denne bilen. Jeg må ærlig si at den er helt amazing og kjøre iallefall!

Håper dere får en fin kveld så lenge <3

Voksing, julebord og mandagshygge <3

Hei dere, hvordan har dagen deres vært? Denne uka startet så fort at gårsdagen bare fløy unna.  Jeg startet dagen med en liten roadtrip til Mandal sammen med to venninner for litt shopping og hygge før jeg skulle på jobb i Flekkefjord. Jeg sovnet like etter at jeg hadde publisert innlegget om tatoveringen og våknet ikke før klokken 12 idag, så jeg har iallefall fått sovet godt ut, det trengtes for å si det mildt.

Jeg var invitert til julebord hos ei venninne i helgen som var, og i den anledningen hadde jeg en time til voksing hos Nancy på Linettshudpleie sist torsdag. Jeg har vokset meg fast hos henne helt siden 2015 og er alltid like fornøyd. Hun er så dyktig og utrolig koselig. Vanligvis er det kun braziliansk jeg tar, men denne gangen tok jeg legger og lår også. Jeg er så lei av den barberingen selv, rett og slett. Jeg har gjort legger og lår en gang tidligere da jeg reiste til Rhodos i fjord, men i og med at det må gro ut litt hår før neste time så fikk jeg helt noia. Jeg takler jo ikke hår, og må helst ha det helt glatt 24.7, men nå som det er vinter og jeg er single af så passer denne voksingen ganske bra. Jo flere ganger det vokses, jo mindre hår vokser det ut, så da er jeg ganske klar til sommeren, tenker jeg!

Jeg får stadig spørsmål om ikke det er kleint å vokse seg braziliansk og det syntes jeg virkelig ikke, men det har nok mye å si hvem man går til og opplevelsen man får av det, for min del så tenker jeg ikke over det. Nancy er så profesjonell og flink, dessuten er det over på knappe 10 minutter.

Dersom dere har noen spørsmål angående voksing er det bare å legge igjen en kommentar så skal jeg svare på alt 🙂

Akkurat nå er jeg på jobb i Flekkefjord igjen, så jeg håper dere får en fin dag videre så lenge <3

Tatovering – gravstein.

På torsdag hadde jeg time hos Svenni i Lyngdal for en ny tatovering og jeg har seriøst gruet meg så at jeg har hatt ett par mareritt. Jeg syntes aldri det var noe særlig vondt før, men nå kjennes det for å si det mildt Er det slik at det blir vondere med alderen, eller har jeg bare blitt ei skikkelig pingle?

Selv om jeg begynte på venstre arm i 2013 som en dag skal bli en full sleeve den dagen jeg bare får tatt ferdig baksiden, og også har begynt litt på et “minne ben”, på venstre og ellers har hatt ett par nye innimellom så ble det ryggen jeg begynte på denne gangen. Her er det ikke snakk om å bli ferdig med en plass først si. Jeg har i bunn og grunn planlagt hele kroppen og synes det er så vanskelig å velge ut hva som skal først. Jeg hadde planlagt noe helt random for ryggen, men en kveld jeg og besta var nede for å tenne lys på graven til lillebroren min så slo det meg plutselig at jeg ville tatovere gravsteinen hans.

Det var jeg som valgte den ut og jeg synes den er så fin! Ikke en vanlig gravstein, og med engelen og hjertet så blir det bra.  Jeg skal ikke ha med innholdet i hjertet som er på gravsteinen så hjertet er foreløpig tomt til jeg finner ut hva jeg skal fylle det med, jeg klarer ikke helt å bestemme meg der men har en liten plan videre på hvordan ryggen skal bli etterhvert.

Stor takk til Svenni for nok en meningsfull tatovering <3 Nå har jeg iallefall bestemt meg for at den neste tatoveringen blir å gjøre ferdig venstre arm før jeg gjør noe som helst annet, og det skal bli diiigg!

Nå skal iallefall denne frøkna rett til drømmeland, håper dere har fått en fin start på uka 🙂

Hvit sjokoladefudge.

God morgen! Titter innom en raskt tur nå på morgenkvisten for å dele denne gode oppskriften på karameller, før jeg skal få meg litt søvn etter nattevakten nå som bilen er levert hos Kvinesdal lakk (de beste i Kvinesdal!), og E er kjørt på skolen. Karameller er uten tvil en av mine favoritter, noe det har vært siden jeg var liten. Disse karamellene er både lette å lage, fast i konsistensen og god på smak, de minner meg faktisk litt om smørbukk. Det beste av alt er at det er kun fire ingredienser og laget på et blunk. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, hun har så mye bra!

Du trenger; 2,5 dl vikingmelk – 15 gram smør – 3 ss sukrin gold – 40 gram sukkerfri hvit sjokolade. (Jeg bruker monster sin som jeg bestiller på tights, denne og melkesjokolade varianten er så gode på smak)

Slik gjør du; Ha vikingmelken, smøret og sukrin gold i en bolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutter før du tar ut å rører litt. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen og la blandingen koke helt til den blir en fyldig karamellfarget masse, ca 5 – 10 minutter.

Følg med og rør ofte mot slutten av koketiden. Konsistensen kan sammenlignes med yoghurt. Når karamellmassen er ferdig tilsetter du biter av hvit sjokolade og rører det godt sammen så sjokoladen smelter inn i blandingen. Videre har du blandingen over i silikonform eller matboks med bakepapir i.

Fudgen er klar til å spises etter 1-2 timer i kjøleskap, når den er helt avkjølt og oppbevares kjølig til servering.

Senere skal vi teste ut en annen oppskrift som også er hentet hos flinke Linda, det blir koselig! Men først litt søvn. Ha en fin dag dere <3

#Førjulskos❤

Riktig god mandag alle sammen. Endelig er det “mamma uke”, og til tross for skole og jobb har vi så mange koselige planer sammen. Lekseplanen er byttet ut med en koselig Julekalender som skal gjøres, fylt med koselige ting i hverdagen. Sist han hadde “mamma uke” kom han hjem fra skolen med ødelagt jakken der glidelåsen hadde gått i stykker, dette resulterte i at vi tok oss en tur innom nettbutikken til sledstore og fikk klikket hjem ny jakke, gode vintersko, lue, buff og drikkeflaske. Gjett om det var en fornøyd gutt som kom hjem denne uken da tingene hans hadde landet i postkassa? 

Etter skolen fikk vi gjort ett par luker på julekalenderen før vi tok turen ut. Vi er så heldige å ha så mange fine turmuligheter like utenfor huset. Det finnes ikke noe bedre enn å få vært ute i denne friske høstlufta, nå venter vi bare spent på at snøen skal melde sin ankomst. Krysser fingrene for en skikkelig fin vinter i år også, forhåpentligvis ikke like langvarig som i fjord tho ;p

Jeg jobber natt fra idag til torsdags morgen, men i og med at E er på skolen får jeg sovet da, mens vi kan utnytte ettermiddagene frem til leggetid sammen. Imorgen skal vi en liten tur til Flekkefjord for å kjøpe oss julepysj, før vi skal hjem og bake litt sammen. På onsdag har E kort dag på skolen og slutter klokken 12, da tar vi turen til Kristiansand for møte ei venninne og sønnen hennes på sørlandssenteret. Der skal vi spise på Egon, før vi skal få unnagjort de siste julegavene vi mangler. Det blir så koselig å få tilbrakt litt tid sammen med Camilla og Jakob igjen <3

Torsdag går jeg av siste nattevakten for uken, og har ett par ting jeg skal ordne mens E er på skolen. Jeg gleder meg så til å få det unnagjort! Etter at jeg er hjemme fra den siste timen skal jeg og E fortsette med våres julekos og bake litt mer. Vi lagde brune pinner sist han var hjemme i en sunnere versjon og mindre deig som ga ca to slike rader man kutte opp, men mens jeg var i dusjen klarte E og spise opp alt på egenhånd. Haha, jeg fatter ikke at det er mulig😂

Jeg håper dere alle får en super fin uke, nyt den! Måtte den gode julestemningen komme til oss alle <3

Et nytt kapittel.

Etter seks år i mitt lille “dukkehus” sammen med E er dagen kommet hvor jeg har solgt huset mitt og flyttet ut. Endelig, om det er lov å si? Jeg har aldri verken trivdes eller følt meg hjemme der så nå skal det bli skikkelig godt å lukke disse dørene å åpne noen nye etterhvert. Til tross for at jeg hadde en måned på meg før ny eier skulle overta, så startet jeg flyttingen allerede i det jeg fikk beskjed at huset var solgt, og pakkingen? Den har jeg startet på for flere måneder siden. Bare litt klar si.

Jeg bestemte meg nemlig allerede tidlig i vår at det var på tide å selge huset og finne noe annet, dermed startet jeg med å fikse opp litt med maling, gulv riving, gulv legging og andre småting rundt omkring som måtte fikses. Her fikk jeg god hjem fra bestemor, søskenbarnet mitt, tante og hennes kjæreste, noe jeg er så utrolig takknemlig for. Fine, gode familien min!

Selv om jeg er “alene” og verken er sterk, har noe varebil eller henger selv så er jeg iallefall sta og bestemt, noe man kommer veldig langt med. Jeg flytter kun opp en gate, så jeg har faktisk båret opp møbler til fots. Både tv benk, bord, stoler, kommode, hagemøbler, halve sofaen, og sengen min(!) Jeg lurer virkelig på hva naboene har tenkt i det jeg har gått frem og tilbake med disse møblene. Haha, for et syn! Jeg skal jo ærlig innrømme at det ble en del tungt i lengden, men opp skulle det.

Nå er vi kommet oss godt til rette i barndomshjemmet mitt, hvor vi stortrives. Nå ser jeg bare frem til en skikkelig koselig julemåned, ikke nok med det så blir vi alle “barna” samlet til jul, sammen med søskenbarnet mitt som endelig har flyttet hjem igjen. Endelig er alt komplett! Denne fine lørdagen skal virkelig nytes, det samme må dere <3